petek, 23. marec 2012

Konopljina semena - odličnega okusa in nepredstavljivo zdrava

Konopljina semena so kljub vse večji popularnosti v zadnjem času še vedno premalo poznana.

So osnova za vso ostalo hrano iz konoplje - konopljino olje, konopljin proteinski prah, konopljino olje v kapsulah, konopljine vlaknine,... in kar je najpomembnejše - vsebujejo beljakovine, minerale, vitamine, esencialne maščobne kisline, vlaknine,...

Konopljina semena so perfektne sestave in odlična za razstrupljanje telesa!

Sestava konopljinega semena:

V povprečju 44 % teže konopljinega semena predstavljajo zdrava jedilna olja, ki vsebujejo kar 80 % esencialnih maščobnih kislin - na primer Omega 3, Omega 6, GLA – gamalinolensko kislino, alfalinolensko kislino in druge. Konopljino seme je odličen vir proteinov (beljakovin), saj so proteini (tudi edestin) druga najbolj pomembna komponenta konopljinega semena – 33 %. Več jih najdemo le v Soji – 35 %.

Razmerje aminokislin v konopljinem semenu označujemo kot “idealno” v primerjavi z mesom, mlekom, jajci ali Sojo! V pomembni klinični študiji so dokazali, da z rednim uživanjem konopljinih semen v telo vnesemo vse potrebne esencialne maščobne kisline. Ista študija je pokazala, da  se z dnevno uporabo lanenega olja v telesu kopiči preveč GLA, medtem ko je uporaba konopljinega olja popolnoma varna.


Slika: Uživanje konopljinih semen je povsem enostavno - vmešamo jih v hrano.


Slika: Konopljina semena + sadni jogurt = zdrava malica :)

Konopljina semena za razstrupljanje telesa:

Mag. Aleksandra Bohorč in Srečko Šorli iz društva Vetrnica sta pripravila program za razstrupljanje telesa, ki temelji na vsakodnevnem uživanju konopljinih semen in rekreaciji.

"Razstrupljanje telesa z uživanjem surovih konopljinih semen je povsem enostavno. Vsak dan si zjutraj v mešalniku pripravimo okusen napitek iz čaja, 4 jedilnih žlic konopljinih semen in svežega sadja - po želji dodamo žlico kosmičev. Lahko uporabimo tudi katerega od ostalih receptov, ki sva jih s kolegico pripravila - kliknite za ogled knjige z recepti. Po 14 dneh se boste počitili povsem drugače, saj boste v telo vnašali vse koristne sestavine, ki jih najdemo v konopljinem semenu, obenem pa bodo zmlete lupine semena dodatno skrbele za čiščenje prebavnega trakta", nam pove g. Šorli.

Uporabne povezave:

Nakup hrane iz konoplje
O konoplji
Recepti s konopljinim oljem

Ni komentarjev:

Objavite komentar